Първанов сложи точка на интригите за президент

Излезе с позиция във фейсбук, скръцна със зъби на Нинова

Първанов сложи точка на интригите за президент | StandartNews.com

Георги Първанов сложи точка на интригите. Обяви ,че нито ще се кандидатира за президент, нито някога е искал да влиза в Народното събрание, след като е бил два мандата на най-високия пост в държавата – президентския. С пост във фейсбук той скръчна със зъби на Нинова, обяснявайки й индиректно, че не я е упълномощавал да говори от негово име.

ВИЖ ОЩЕ: Първанов президент? Отговорът на Нинова

Няма да се кандидатирам за нов президентски мандат. Това написа Георги Първанов, президент в периода 2002-2012 г. и основател на ПП АБВ, в официалния си профил в социалната мрежа "Фейсбук".

"В момента, в който излезе новината за новото обединение на левицата, някой подхвърли, че съм щял да участвам в президентските избори. Е, това вече е много елементарно! Опитват се хората да посеят съмнение, да разколебаят сампатизантите преди още да се случи очаквания подем.

Не съм аз, който ще създава смут в лявото пространство. Няма да се кандидатирам за нов президентски мандат и не се занимавайте повече с тази тема", коментира Първанов.

"Впрочем, един партиен лидер дни наред обяснява, че нямало да съм кандитат - депутат. Едва ли не са ме отказали. Не съм си помислял, че след като съм бил президент, ще отида в Народното събрание. Но не съм упълномощавал никого да говори от мое име. Така, че подобни коментари не са здравословни за новата коалиция", пише още Георги Първанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай