Неделя,

"Продължаваме промяната" ще излъчва онлайн преговорите за кабинет

От: Рачо Рачев, кадър БНТ -
"Продължаваме промяната" ще излъчва онлайн преговорите за кабинет
A
A
A

Успешна и стабилна коалиция - надеждата е такава да се случи. Това заяви пред БНТ Калина Константинова от "Продължаваме промяната". Процесът вече е ясен - в предварителните разговори това беше едно от нещата, които обсъдихме с коалиционните партньори и подхода, който ще имаме, допълни тя.

Днес ще отправим нашата покана, в която всеки от тях да излъчи по няколко експерти по темите и да седнем на маса, за да обсъдим конкретните мерки, коментира Константинова.

Много е важно този процес да е прозрачен и да се излъчват онлайн тези разговори, категорична е тя.

Смятаме, че всеки от партньорите ще има време до другата седмица да подготви и конкретните си предложения, и да излъчи експерти. Идеята е тези разговори да са публични за българските граждани, а след това да се оттеглят, да разпишат тези предложения, по които има ясно обединение и обща визия, и такъв вид изключително подробно споразумение да бъде подписано, да се поеме ясен ангажимент и на базата на тези мерки, да се говори вече за конкретните хора, които биха формирали екипите, които най-добре да изпълнят тези задачи.

Всеки от нас е наясно, че това управление ще бъде базирано на коалиция, тоест всеки е имал време да се подготви и психически, и експертно за това, което предстои, подчерта Константинова.

Нашата амбиция и желание е тези преговори да се случат доста интензивно в рамките на следващата седмица и да можем в много кратък срок да изготвим това споразумение.

Според нея, всеки от отделните формации е с изключително позитивна и диалогична нагласа за преговорите. Вече има излъчени преговарящи, тези разговори са на експертно ниво, а не политически, обясни Константинова.

Всички са изключително наясно с необходимостта от съставяне на кабинет и не мисля, че някоя партия ще компрометира преговорите, смята представителката на "Продължаваме промяната".

Тя е категорична, че с партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" могат да бъдат много добри коалиционни партньори. Не виждам абсолютно никаква причина това да не се случи, подчерта Константинова.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички