Петък,

Продължаваме промяната не знае ще гласува ли оръжие за Украйна

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
507
Продължаваме промяната не знае ще гласува ли оръжие за Украйна
A
A
A

Няма формулировка България да изпрати оръжия и боеприпаси на Украйна на този етап, обяви пред бТВ председателят на парламентарната група на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

„Затова мандатът е даден под формата на военно-техническа помощ, така че в зависимост от нашите възможности, очаквания и развития на конфликта да може правителството в най-широк мандат да взима правилните решения“, добави той.

„Вече сме провели много коалиционни съвети, обсъждаме тази тема през последната седмица. Мисля, че имаме позиция и стратегия в зала (на Народното събрание - бел.ред.) днес, когато точката бъде разглеждана, да може да бъде подкрепена от широко мнозинство по начин, който не застрашава сигурността и стабилността на коалицията и правителството“, заяви Гюров.

Той каза още, че не може да гарантира, че всички партии в коалицията ще гласуват по един начин.

„Със сигурност това е нашата цел, както и да подкрепим ясната позиция относно Украйна, и всички партии в коалицията да могат да се припознаят в това решение“, добави той.

Според Гюров нито БСП, нито друга партия ще напусне коалицията.

"Какво се случва, ако Украйна загуби тази битка, тогава кой е следващият? Дали България не е част от доминото, което ще се случи в Източна Европа?", заяви председателят на ПГ на "Продължаваме промяната".

Той коментира и проблема с цената на руския газ. „В момента се работи усилено върху това цената да не бъде значително по-висока от тази, която съществуваше преди нарушаването на договора от „Газпром“. Естествено, тя не може да остане същата. Целта на правителството е да смекчи ценовия шок върху домакинствата и бизнеса, ще има и целенасочени помощи в тази посока“, заяви Гюров.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички