"Продължаваме промяната" настояват, ще борят корупцията чрез БНБ

Очакваме от бъдещия управител на БНБ да постави фокус върху борбата с корупцията

"Продължаваме промяната" настояват, ще борят корупцията чрез БНБ | StandartNews.com

Очакваме от бъдещия управител на БНБ да постави фокус върху борбата с корупцията, изчистването на проблемите в банковата система, предотвратяването на прането на пари, изясняването на ситуацията с КТБ, съобщи пред Нова телевизия председателят на парламентарната група на формацията Андрей Гюров.

„От самото ни влизане във властта казахме, че не работим за постове. Мисля, че го доказахме и с оттеглянето на кандидатурата за БНБ”, заяви той.

„Породи се политическо напрежение около този пост. Дискусията беше изместена от такава на идеи и аргументи към политически заявки, което не можем да позволим на този етап. Като най-голяма парламентарна сила носим отговорността за стабилността на управлението. Мисля, че беше добро решение да оттеглим кандидатурата, за да дадем шанс и на нашите партньори от коалицията и да подновим процедурата”, каза още Гюров и допълни, че „при една нова процедура всички опции са на масата”.

Депутатът коментира и започващите днес протести на пътностроителните фирми.

„Това е едно наследство от многогодишното управление на ГЕРБ. Те ни оставиха две неща – пътища в лошо състояние и недействителни договори за поръчки. В момента работим върху това да разрешим казуса", каза Гюров.

"Виждаме, че влиза проект за решение от Министерството за регионалното развитие и благоустройството в Народното събрание, което трябва да одобрим. Повдигнаха се много въпроси – дали това трябва да става със санкции на парламента. Решение ще има, ще работим денонощно. Това не е проблем от вчера. Трябва осигурим средствата, които са заделени в бюджета и да направим така, че по законен начин да достигнат до фирмите, които вече са свършили работата си. Другото, което трябва да направим е, следващите 520 млн. лв., които са за поддръжка и ремонт на пътищата да отидат наистина там, където трябва”, обясни шефът на парламентарната група на "Продължаваме промяната".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай