Неделя,

"Продължаваме промяната" настояват, ще борят корупцията чрез БНБ

От: Рачо Рачев, кадър Нова ТВ -
183
"Продължаваме промяната" настояват, ще борят корупцията чрез БНБ
A
A
A

Очакваме от бъдещия управител на БНБ да постави фокус върху борбата с корупцията, изчистването на проблемите в банковата система, предотвратяването на прането на пари, изясняването на ситуацията с КТБ, съобщи пред Нова телевизия председателят на парламентарната група на формацията Андрей Гюров.

„От самото ни влизане във властта казахме, че не работим за постове. Мисля, че го доказахме и с оттеглянето на кандидатурата за БНБ”, заяви той.

„Породи се политическо напрежение около този пост. Дискусията беше изместена от такава на идеи и аргументи към политически заявки, което не можем да позволим на този етап. Като най-голяма парламентарна сила носим отговорността за стабилността на управлението. Мисля, че беше добро решение да оттеглим кандидатурата, за да дадем шанс и на нашите партньори от коалицията и да подновим процедурата”, каза още Гюров и допълни, че „при една нова процедура всички опции са на масата”.

Депутатът коментира и започващите днес протести на пътностроителните фирми.

„Това е едно наследство от многогодишното управление на ГЕРБ. Те ни оставиха две неща – пътища в лошо състояние и недействителни договори за поръчки. В момента работим върху това да разрешим казуса", каза Гюров.

"Виждаме, че влиза проект за решение от Министерството за регионалното развитие и благоустройството в Народното събрание, което трябва да одобрим. Повдигнаха се много въпроси – дали това трябва да става със санкции на парламента. Решение ще има, ще работим денонощно. Това не е проблем от вчера. Трябва осигурим средствата, които са заделени в бюджета и да направим така, че по законен начин да достигнат до фирмите, които вече са свършили работата си. Другото, което трябва да направим е, следващите 520 млн. лв., които са за поддръжка и ремонт на пътищата да отидат наистина там, където трябва”, обясни шефът на парламентарната група на "Продължаваме промяната".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички