Неделя,

Проданов: Народът е заложник на едно шоу

От: Агенция Стандарт -
1944
Проданов: Народът е заложник на едно шоу
A
A
A

"В БСП си правим политически сметки да изпълним това, което сме обещали, това което сме заложили за подобряване живота на хората и увеличаване на техните доходи в актуализацията на бюджета.Ако има разум и политическа воля това да се случи, ще се случи, ако не - ще отидем на избори и там ще гледаме процентите", каза министърът на туризма Христо Проданов в "Още от деня".

По думите му е очевидно, че "българският народ остава заложник на едно шоу".

"Това е жалко, но в крайна сметка така са преценили българските граждани миналата година на изборите и ние сме длъжни да се съобразяваме с това", допълни Христо Проданов.

Той уточни, че визира партия "Има такъв народ". Проданов подчерта, че политиката е сериозно занимание и не трябва да бъде нито хоби, нито шоу.

Проданов заяви, че трябва да има политически разум, за да може България да успее през всичките кризи.

"Знаете, че предстоят около 20 промени в различни закони, за да може да стартират средствата по Плана за възстановяване и устойчивост, така че това също трябва да се случи", добави Христо Проданов.

Той коментира и приемането на бюджета на Държавното обществено осигуряване.

"Това са така наречените малки бюджети, но те са обвързани с големия бюджет на държавата. Така че дори и да има приети два малки бюджета няма ли приет голям бюджет нищо не е прието. Прави ми лошо впечатление това как се развива дебатът в парламента. Истината е, че скоростно този бюджет трябва да мине в две четения най-късно до 25-и", коментира Проданов.

По думите му няма ли мнозинство, което е решено да провежда политики, няма нужда от правителство.

"Това, което приехме на Министерски съвет, беше някои от министрите или министър-председателят - има разговори с македонските си колеги, получава писмено предложение във връзка със стартиране на преговорите за Северна Македония за членство в Европейския съюз, всички ние сме длъжни веднага тези материали, писма да бъдат изпращани в парламента. Това е с цел да се спре спекулацията по темата Северна Македония. Позицията на БСП е ясна и непроменена", заяви Христо Проданов.

Той коментира, че отношенията между "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ" не са били добри и това е избухнало в един момент.

"Войната е предизвикателство за България по отношение на туризма и на летния сезон у нас. Някои туристи смятат, че България е гранична на Украйна и тук е нестабилно. Точно това правим ние - да убедим хората, че тук е стабилно и ще изкарат едно добра почивка. Предричам добър сезон", каза още министърът на туризма.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Проданов Бсп

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички