Премиерът заминава за Сърбия, с кого ще се срещне

Обсъжда енергетиката с Ана Бърнабич и Александър Вучич

Премиерът заминава за Сърбия, с кого ще се срещне | StandartNews.com

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на официално посещение в Република Сърбия утре - 8 февруари, по покана на сръбския премиер Ана Бърнабич.

В рамките на визитата българският премиер ще проведе среща на четири очи с министър-председателя на Сърбия Ана Бърнабич, след което се предвижда пленарно заседание на двете официални делегации, съобщиха от кабинета.В Белград премиерът Кирил Петков ще бъде приет от сръбския президент Александър Вучич и ще се срещне с председателя на Народната скупщина на Сърбия Ивица Дачич.

Във фокуса на разговорите ще са темите за европейската интеграция на Сърбия и региона на Западните Балкани, двустранните отношения, енергийното сътрудничество, инфраструктурата и икономически въпроси от общ интерес.

Във водената от премиера Кирил Петков делегация са министърът на енергетиката Александър Николов, началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова и заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев.

В рамките на посещението министър Николов ще има среща със сръбския вицепремиер и министър на минното дело и енергетиката Зорана Михайлович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай