Премиерът извънредно за газа! Какво казва на народа

За юни вече имаме два кораба втечнен газ, който ще бъде малко под цената на "Газпром"

Премиерът извънредно за газа! Какво казва на народа | StandartNews.com

За юни вече имаме два кораба втечнен газ. Българското население да се чувства сигурно, правителството работи за него - това заяви премиерът Кирил Петков при завръщането си от САЩ, цитиран от БГНЕС.

По-рано беше съобщено, че по време на визитата е договорил количества газ за България на по-ниски цени от тези на руската компания "Газпром".

Газът ще бъде вкаран или през Турция, или през Гърция директно в газопреносната система на България. Няма да има посредници, заяви Кирил Петков.

Без да конкретизира с числа той каза, че цената е доста под пазарните в момента.

"За юни вече имаме два кораба втечнен газ, който ще бъде малко под цената на "Газпром". Когато се осредни цялото количество ще бъде с доста по-ниска цена. Ние договорихме количествата специфично за България", каза Кирил Петков пред чакащите го на терминала на летището журналисти.

Премиерът добави, че правителството продължава да работи и по количествата азерски газ.

"В следващите дни ще се подпишат договорите за първите два кораба с газ от САЩ, ще има и дългосрочен договор…Разликата в цената вероятно ще е малка за двата кораба, но се надявам, че дългосрочният договор ще е с двуцифрено число като процент", каза още Петков.

Той определи визитата си зад океана като много ползотворна. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай