Премиерът е в Брюксел. Взе решение за Украйна

Не може да има разделение по този въпрос

Премиерът е в Брюксел. Взе решение за Украйна | StandartNews.com

"Единодушни сме по темата Украйна. Разделение не може да има. Продължаваме да използваме всички дипломатически възможности за деескалация на напрежението“. Това заяви министър-председателят Кирил Петков пред журналисти в Брюксел.

Пред медиите премиерът Петков обобщи акцентите от срещата си с френския президент Еманюел Макрон и с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Една от темите – Националният план за възстановяване и развитие. Пред Урсула фон дер Лайен министър-председателят е подчертал, че особено за сектор „Енергетика“, въпросът е стратегически. Срещнал е пълно разбиране, че в момента енергийната ни система не може да увеличи допълнително зависимостта си от газ.

„Отпадането на парогазовата централа в този случай, когато се говори за това как  Европа трябва да намали газовата зависимост е абсолютно ясно като позиция.

Сега трябва да видим какъв е алтернативният вариант и дали този алтернативен вариант, който сме предложили е най-добрият. Но аз вярвам, че е наистина много смислен като стратегия“, добави министър-председателят, предаде vesti.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай