Надежда Йорданова знае повече за Гешев, ще каже на ВСС

Събрани достатъчно факти и обстоятелства, казва правосъдната министърка

Надежда Йорданова знае повече за Гешев, ще каже на ВСС | StandartNews.com

Министърът на правосъдието, съгласно излязлото вече решение на Конституционния съд, има право да предложи предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор, когато установи факти и обстоятелства, представляващи тежко нарушение на задълженията. Това припомни в интервю за бТВ министърът на правосъдието Надежда Йорданова.

По думите й в нейното ведомство са събрани достатъчно факти и обстоятелства, които съставляват различни хипотези на Конституцията, включително и уронване на престижа на съдебната власт.

„Приключваме формалната част на подготовката на предложението и следващите дни ще го представим на вниманието на пленума на Висшия съдебен съвет. Целта ми не е да правим сензация от това, целта ни е да приложим закона в цялата му строгост, няма да говоря по темата с ВСС чрез медиите. Това е изключително сериозен въпрос, така че първо ще представя предложението на членовете на ВСС и след това ще го коментирам с публиката и обществото“, заяви Надежда Йорданова.

Част от данните са медийно известни, други не са медийно известни и има широка палитра от различни казуси, които ще представим на вниманието на ВСС, допълни министърът. Йорданова уточни, че според данните, които имат, като магистрат Иван Гешев е правил нередни неща.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай