Вторник,

Надежда Йорданова знае повече за Гешев, ще каже на ВСС

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
2019
Надежда Йорданова знае повече за Гешев, ще каже на ВСС
A
A
A

Министърът на правосъдието, съгласно излязлото вече решение на Конституционния съд, има право да предложи предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор, когато установи факти и обстоятелства, представляващи тежко нарушение на задълженията. Това припомни в интервю за бТВ министърът на правосъдието Надежда Йорданова.

По думите й в нейното ведомство са събрани достатъчно факти и обстоятелства, които съставляват различни хипотези на Конституцията, включително и уронване на престижа на съдебната власт.

„Приключваме формалната част на подготовката на предложението и следващите дни ще го представим на вниманието на пленума на Висшия съдебен съвет. Целта ми не е да правим сензация от това, целта ни е да приложим закона в цялата му строгост, няма да говоря по темата с ВСС чрез медиите. Това е изключително сериозен въпрос, така че първо ще представя предложението на членовете на ВСС и след това ще го коментирам с публиката и обществото“, заяви Надежда Йорданова.

Част от данните са медийно известни, други не са медийно известни и има широка палитра от различни казуси, които ще представим на вниманието на ВСС, допълни министърът. Йорданова уточни, че според данните, които имат, като магистрат Иван Гешев е правил нередни неща.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички