Правим дни на БГ-киното в Тирана

Премиерът Борисов се среща на 4 очи със Сали Бериша

Правим дни на БГ-киното в Тирана   | StandartNews.com

София. Дни на българското кино в Тирана, както и албански дни на киното у нас. Това са само част от двустанните споразумения, които ще подпише премиерът Бойко Борисов и водената от него делегация по време на двудневното си официално посещение в албанската столица в понеделник.

В делегацията на премиера са строителният министър Лиляна Павлова, културният Вежди Рашидов, икономическият Делян Добрев, както и кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Борисов ще има среща на четири очи с премиера на Албания Сали Бериша, както и с председателя на парламента на Албания Жозефина Топали. Освен двустанните срещи, премиерът се очаква да открие и икономически форум в Тирана.

Вносът от Албания е силно ограничен, сочи доклад на Министерството на икономиката.
Най-изнасяните стоки за Албания са живи животни от рода на едрия рогат добитък, отпадъци и отломки от чугун, желязо или стомана (скрап).

Кабинетът одобри проекта  на междуправителствена програма на България и Албания за сътрудничество в областта на образованието, науката  и културата за периода 2012-2014 г.
С него нашата страна ще си сътрудничи с Албания за студентски обмен, фестивали, както и ще се насърчава обменът на творци.

Албания е известна като страната на Мерцедесите, защото във всички населени места има сервизи за тази марка автомобили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай