ПП за номинацията на Каримански за БНБ, имат ли възражения

Няма конфликт в коалицията. Има две мнения, подчерта Искрен Митев

ПП за номинацията на Каримански за БНБ, имат ли възражения | StandartNews.com

Няма конфликт в коалицията, в коалицията има поредица от разговори. Ние от "Продължаваме промяната" (ПП) винаги сме третирали всички коалиционни партньори като равни. Андрей Гюров е изключително добър кандидат за стратегически важната позиция на управител на БНБ. Това, че имаме двама кандидати за мен е добър знак, защото значи, че има дискусия, заяви пред БНТ депутатът и член на бюджетната комисия в парламента Искрен Митев.

"Ние смятаме, че г-н Гюров е по-добрият кандидат и това, че е, не означава автоматично, че има негативи срещу г-н Каримански. Няма конфликт в коалицията. Има две мнения", подчерта Митев по повод сблъсъка на кандидатурите между Гюров и Любомир Каримански, издигнат от "Има такъв народ" за поста на гуверньор на централната банка.

За такава важна позиция, трябва да има конкурентност, категоричен е народният представител от ПП. Той допълни, че ГЕРБ ще участват в заседанието на бюджетната комисия по време на изслушването на двамата кандидати.

Работата на опозицията е да критикува и лично за мен това, че толкова ни критикуват означава, че са недоволни от добрата работа, която вършим, въпреки всички кризи. Те освен да ни критикуват, нямат други оръжия в момента, констатира Искрен Митев.

Това, което аз чух от хората е, че за тях това е било празник. В този ден за тях това беше празник, заяви Митев по повод ареста на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него се е видяло кои институции в държавата как работят. Този арест показа, че има институции, които държат полицаи до 4 ч. сутринта и не приемат събраните доказателства. Институции, които опъват чадър над определени хора, каза Искрен Митев.

Една от нашите цели е да направим промяна в съдебната система. Това, с което запознахме - смяната на г-н Цацаров, сега специализираните съдилища... стъпка по стъпка да осигурим адекватен, прозрачен процес, допълни депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай