Понеделник,

ПП се притесни от опозицията, подозират игра за БНБ

От: Рачо Рачев, кадър НоваНюз -
1328
ПП се притесни от опозицията, подозират игра за БНБ
A
A
A

Опозиционните партии искат да разклатят коалицията и да не помагат на "Продължаваме Промяната" (ПП). Основната цел е да се запази сегашният управител на БНБ Димитър Радев. Ако някой от опозицията го припознае, може да бъде издигнат като кандидат, заяви пред НоваНюз депутатът от ПП и заместник-председател на бюджетната комисия в парламента Венко Сабрутев.

"Ние искаме ново, обединително име, което да донесе стабилност, за да изпълним коалиционното си споразумение и българите да живеят по-добре", каза Сабрутев. По думите му държавата е финансово стабилна.

Допълни, че Любомир Каримански се справя много добре с ролята на председател на бюджетната комисия в Народното събрание, но не отговаря на критериите за шеф на БНБ.

"Търсим сет от мерки, с които хората да усетят намесата на държавата в инфлацията. Колкото по-малко се меси държавата в икономиката, толкова по-добре ще върви. Бизнесът трябва да свърши своето. Калкулираме различни решения за бюджета", посочи Сабрутев.

Сабрутев коментира и темата с Република Северна Македония. "България ще защити на 100% националния си интерес по темата с Република Северна Македония. Последната дума ще бъде на Народното събрание", обяви той.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички