Посочиха най-големия враг на кабинета. Кой е

Икономическите елити ще създадат проблема

Посочиха най-големия враг на кабинета. Кой е | StandartNews.com

Големият проблем на новия кабинет, не са ГЕРБ и ДПС, а как ще решават напреженията помежду си. Това заяви пред БНР Тихомир Безлов, експерт в Центъра за изследване на демокрацията.

По негови думи най-големият проблем на новите управляващи са българските икономически елити - "чорбаджиите".

"Вече се очертаха някакви политически инвестиции в новото правителство. Тези хора са си харчили умно парите. Това е проблемът, след като мине първият период на обединяващите общи действия срещу врага", отбеляза Безлов.

Борисов е гледал на избора на главния прокурор Иван Гешев като на стратегия за излизане от политиката, но изборът му не е бил свободен, а Гешев е направил неща, които са създали проблеми на Борисов, обясни Безлов и допълни, че за 31 години не се сеща някой, който да е избрал главен прокурор, с малки изключения, да е бил щастлив след това.

"Вероятно може да отслабите фигурата на главния прокурор със законови мерки. Какво правите, как избирате правилните от неправилните магистрати? Как избирате прокурорите, как решавате надолу структурно човешкия проблем? Това е основната тема за след това", подчерта експертът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай