Последно. Кога подписват споразумението

Очаква се това да стане утре

Последно. Кога подписват споразумението | StandartNews.com

Лидерска коалиционна среща се състоя в Народното събрание - на нея са присъствали "Продължаваме промяната", БСП, ИТН, "Демократична България". 

След нея двамата председатели на ПП Кирил Петков, Асен Василев и лидерът на БСП Корнелия Нинова дадоха общо изявление, в която обявиха: 

Постигнато е споразумение, изчистени са всички искания на левицата и на другите партии и утре до края на деня се очаква да има напълно оторизирано коалиционно споразумение, живот и здраве.

Така ще може органите на партиите да го гласуват.

Думите са на Асен Василев, а след него Нинова уточни, че утре в 13 ч. е свикано присъствено заседание на Националния съвет на БСП, на което да се гласува споразумението.

На въпроси на медии Василев обясни, че организацията на лидерската среща е била обща, а не по искане на Корнелия Нинова, чиято партия имаше корекции в споразумението в частта му за социалната политика.

Нинова също коментира, че "не би трябвало да е изненада лидерската среща". Вече е изчистено всичко, няма възражения вече по социални политики и всичко, заложено във финансирането догодина, е уточнено. След НС на БСП утре ще се говори и за министри, каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай