Портних гневен, проговори за обвинението

Нападна "Продължаваме промяната"

Портних гневен, проговори за обвинението | StandartNews.com

Кметът на Варна Иван Портних проговори за обвинението, което вчера му повдигна прокуратурата

"Не съм ходил на разпит, получил съм документите, които трябваше да ми връчат", каза градоначалникът и коментира проблемите с авариите на тръбопровода на дъното на варненското езеро, заради които ще се обяснява пред Темида.

„С интерес наблюдавам състезанието на разни политици, извадени от нафталина и такива, които са се запътили натам, да обясняват кой има по-големи заслуги в разкриването на всякакви детайли свързани с темата за тръбата във варненското езеро. Аз нито съм одобрявал програма, нито съм осигурявал финасиране, нито съм избирал изпълнител, надзор или съм строил, както и разплащал и приемал въпросната тръба по простата причина, че тогава не съм се занимавал с политика. Това е ясно за всички“, заяви Портних.

"Промяната в този регион се изрази в това, че спряха строителството за "Хемус" при оставени пари от предното правителство. Въпросът явно не е на финанси, а на това, че на "Хемус" не се работи. От важно значение за всеки един варненец е, че всичкото е свързано изначално с "Хемус". Спряха "Хемус", а темата с автомагистрала "Черно море" изчезна, защото, за да има втори Аспарухов мост той нещо трябва да свързва. Респективно трябва да се работи по темата с автомагистрала "Черно море". Те "Хемус" не строят, а проектирането на АМ "Черно море" изчезна от дневния ред. Най-вероятно затова се заздрави старият Аспарухов мост, а пък втори мост към днешна дата явно не ни е нужен. Затова ще строим нов интермодален терминал, което не е лошо, но искам да обясня, че дори собствеността на терена, половината е общинска. Не знам как някой ще строй нещо преди да сме оправили въпроса със собствеността на терена", каза варненският кмет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай