Вторник,

Портних гневен, проговори за обвинението

От: СТАНДАРТ -
351
Портних гневен, проговори за обвинението
A
A
A

Кметът на Варна Иван Портних проговори за обвинението, което вчера му повдигна прокуратурата

"Не съм ходил на разпит, получил съм документите, които трябваше да ми връчат", каза градоначалникът и коментира проблемите с авариите на тръбопровода на дъното на варненското езеро, заради които ще се обяснява пред Темида.

„С интерес наблюдавам състезанието на разни политици, извадени от нафталина и такива, които са се запътили натам, да обясняват кой има по-големи заслуги в разкриването на всякакви детайли свързани с темата за тръбата във варненското езеро. Аз нито съм одобрявал програма, нито съм осигурявал финасиране, нито съм избирал изпълнител, надзор или съм строил, както и разплащал и приемал въпросната тръба по простата причина, че тогава не съм се занимавал с политика. Това е ясно за всички“, заяви Портних.

"Промяната в този регион се изрази в това, че спряха строителството за "Хемус" при оставени пари от предното правителство. Въпросът явно не е на финанси, а на това, че на "Хемус" не се работи. От важно значение за всеки един варненец е, че всичкото е свързано изначално с "Хемус". Спряха "Хемус", а темата с автомагистрала "Черно море" изчезна, защото, за да има втори Аспарухов мост той нещо трябва да свързва. Респективно трябва да се работи по темата с автомагистрала "Черно море". Те "Хемус" не строят, а проектирането на АМ "Черно море" изчезна от дневния ред. Най-вероятно затова се заздрави старият Аспарухов мост, а пък втори мост към днешна дата явно не ни е нужен. Затова ще строим нов интермодален терминал, което не е лошо, но искам да обясня, че дори собствеността на терена, половината е общинска. Не знам как някой ще строй нещо преди да сме оправили въпроса със собствеността на терена", каза варненският кмет.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички