Полиция изведе ТВ "Алфа" от пресконференция на НФСБ

Полиция изведе ТВ "Алфа" от пресконференция на НФСБ | StandartNews.com

София. Пресконференцията на Национален фронт за спасение на България (НФСБ) и Сдружение „Патриот", на която днес те обявиха сливането си, бе белязана от скандал между политическите организации и телевизия "Алфа".

След дълги спорове и неудобни въпроси от страна на телевизията към председателя на НФСБ Валери Симеонов и членовете на сдружение „Патриот" Валентин Николов и Димитър Карбов, екип на полицията изведе репортерите на "Алфа".

„В момента сте в частна собственост, в която не сте желани. Ще трябва да прибегнем до съдействието на полицията. Ние сме наели залата. Знаем, че искате да провалите пресконференцията. Излезте, за да направим пресконференцията. Вашето нахалство няма граници. Ако не излезете, ще Ви изкарам насила. Искаме да направим пресконференция, а не женски пазар. Ще се наложи да забавим пресконференцията", посочи съпредседателят на НФСБ Валери Симеонов.

Пресконференцията закъсня с 30 минути, а Симеонов се извини на присъстващите журналисти и обяви насроченото политическо обединение.

Лидерът на НФСБ обяви, че това е поредната стъпка към създаването на Национален патриотичен фронт, а преговори продължават да се водят и с други патриотични партии, сред които и ВМРО-БНД на Красимир Каракачанов.

„Ние сме отворени за членове на Атака и дори на партията като колективен член, но разбира се не с това ръководство", поясни за пореден път Симеонов.

Хората на Волен Сидеров няколко пъти изобщо не бяха допуснати да влязат в самата сграда на агенцията, която НФСБ използва за обръщения към медиите. При последния случай пък екипът на „Алфа" бе спрян часове по-рано на централния вход и изпусна предшестваща пресконференция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай