Политолог разкри тайния план на Радев

Да състави ново служебно правителство

Политолог разкри тайния план на Радев | StandartNews.com

"Коалицията продължава да не работи. Напрежението се увеличава с наближаване актуализацията на бюджета, което може да доведе до взрив в управлението". Това обяви политологът Антоний Гълъбов, съобщи Нова тв.

"Позициите на РС Македония и България се раздалечават и заради експериментите на президента Румен Радев. Агресията, с която говори той е неприемлива, състоянието на сегашните отношения между двете страни е и негова заслуга", добави Гълъбов.

Според него амбициите на Румен Радев са прекалено големи.

"Той атакува правителството на четиридесетия  му ден, екипът му разбира, че сме на прага на социални протести. Вероятно президентът тайно се надява, че при предсрочни избори той ще назначи по-добър служебен кабинет, който да продължи промяната", смята Гълъбов.

"Притеснява ме, че българското общество е изправено пред много трудности - намаляващи доходи, инфлация, високи цени на горива, риск от загуба на работа, те усещат агресията в публичното говорене, генерира се напрежение от неспособността да се взимат решения от страна на управляващите. На политиците трябва да им ясно, че публиката в цирка изобщо не се забавлява и само чака да види кой ще падне пръв", каза още Гълъбов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай