Петък,

Подлудиха Караджов. Пак няма да има пари за пътните фирми

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС, архив -
643
Подлудиха Караджов. Пак няма да има пари за пътните фирми
A
A
A

На извънредното заседание на парламентарната комисия по бюджет и финанси, проведено преди започналото тази сутрин пленарно заседание, изобщо не е станало ясно как ще се разплатят задълженията на Агенция "Пътна инфраструктура" към пътностроителните фирми.

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов се оплака: "Не знам какво решение ще вземе парламентът, вече съм изцяло объркан". МРРБ няма достатъчно средства, за да плати за ремонт на пътищата в страната, каза още министърът.

"Решението на Народното събрание генерира нови задължения, т.е. задължения за стари периоди, които трябва да се платят обаче, свръх бюджета на МРРБ, за още 2,3 милиарда. Аз не виждам как може изобщо да бъде реализирано - с бюджет от 2,2 милиарда за пътища, най-условно казано, не може да посрещнете 2,2 милиарда нови ангажименти и 2,3 милиарда за минала година, защото миналата година не е разплащано нищо", обясни Караджов.

Той каза, че ще предложи необходимите средства да бъдат заложени в актуализацията на бюджета. "Естествено, още в зала, когато се гледа днес това решение, аз ще поставя този въпрос и залата трябва да поиска това нещо да бъде подсигурено финансово при актуализация. Иначе това решение на Народното събрание ще остане едно празно решение, което не е подплатено с пари", подчерта Гроздан Караджов.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички