Пълна подкрепа за Рашков! Какво още дават управляващите

В Плана за възстановяване и устойчивост няма неща, които да будят притеснение

Пълна подкрепа за Рашков! Какво още дават управляващите | StandartNews.com

Вътрешният министър Бойко Рашков има пълната подкрепа на управляващите от "Продължаваме промяната" (ПП). "Казахме нулева толерантност към корупцията и се стремим да изпълняваме обещанията си", заяви пред НоваНюз депутатът Венко Сабрутев, заместник-председател на бюджетната комисия в Народното събрание.

Той припомни, че управлението на коалицията е започнало след дълга политическа криза, а след това кризите са започнали да се наслагват. "Правителството ще работи в посока повишаване доходите на българите, за съжаление инфлацията продължава да расте. Ще направим всичко възможно, за да отворим потенциала на българската икономиката, което да повиши доходите", изброи Сабрутев.

"Въведохме компенсаторен механизъм, след компенсациите небитовите потребители ще плащат около 250 лева за мегаватчас, а сега помощта е 300 лева. Българският бизнес ползва най-евтиния ток в Европа. За битовите потребителите въведохме мораториум за цените на тока. Не се очаква вдигане на цената от първи април", категоричен е народният представител.

"Към момента не е искано официално заплащането в рубли, ако се стигне до това, държавата може да се справи и това няма да намали доставките", отбеляза Венко Сабрутев по повод доставките на газ от Русия.

"При актуализацията на бюджета ще огледаме изцяло икономиката, всеки един сектор, за да се направи необходимото", обеща депутатът. Като зам.-председател на бюджетната комисия той подчерта, че не е почитател на намаляване на акцизи и ДДС.

"Не коментираме и таван на дълга в момента, няма причина това да се прави", убеден е Сабрутев.

Според него в Плана за възстановяване и устойчивост няма неща, които да будят притеснение. Затова документът скоро ще бъде подписан.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай