Плевнелиев: Забраната за дим да остане

Плевнелиев: Забраната за дим да остане | StandartNews.com

София. Забраната за тютюнопушенето в заведенията да остане в сегашния си вариант. За това настоя президентът Росен Плевнелиев. Според него няма основания една добре извършена реформа да бъде ревизирана. Запазването на режима е отговорно отношение към следващите поколения на България, обяви държавният глава. Според него важният дебат трябва да е за бъдещето на младежите, за техните идеи, а не за тютюнопушенето. Междувременно в БСП все още умуват за точната формулировка на либерализацията на режима. И са разделени на две относно връщането на старото положение с пушене в отделни зали или само за нощните заведения. Президентът вчера откри младежки бизнес форум, на който момчета и момичета запознаха с дейността на компаниите си мениджъри и представители на държавните институции.

668 150 лв. са наложените глоби от проверки на заведенията за пушене от въвеждането на забраната досега. От 1 юни 2012 г. регионалните здравни инспекции са извършили 215 207 проверки. Най-много те са били в София, Пловдив, Бургас, Благоевград и Варна.

Най-голям брой нарушения са установени в столицата, Пловдив, Добрич, Бургас.

Според Плевнелиев трябва да се дава кредит на доверие на хората и институциите, които са готови да носят отговорност, затова президентът ще даде такъв и на новото правителство. Държавният глава подчерта, че в дневния ред на парламента вече влизат много смислени неща - законите в сектор "Сигурност", промените, свързани със СРС-та, енергийната тема, реформите в сектора с водите, от който зависят милиони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай