Плевнелиев: Гордея се с речта си

Доверил се на БНТ за снимките, може да има наказани в президентството

Плевнелиев: Гордея се с речта си | StandartNews.com

София. Президентът Росен Плевнелиев излезе с официално изявление за новогодишното си обръщение.

"Гордея се с тази реч и ми се иска повече хора да чуят и да разберат посланията в нея. Обещавам да ги припомням често през тази година. Надявам се Новогодишното ми обръщение да е докоснало сърцата на българите, защото е искрено и отразява дълбоката ми вяра, че можем повече като народ", се казва в изявлението на държавния глава. Той подчертава, че като президент сам пише речите си и стои зад всяка своя дума в тях. Росен Плевнелиев благодари на хилядите хора, които са му изпратили съобщения с благодарност и подкрепа за това, което са чули в Новогодишната нощ.

"Президентът не отговаря за техническата реализация и за визуализацията на обръщението. Затова считам, че тези, които тръбяха "гафът на Плевнелиев", се отнесоха с неуважение както към държавния глава, така и към президентската институция като цяло", се казва още в изявлението на Росен Плевнелиев. Той посочва, че концепцията за Новогодишното обръщение е на неговия екип, а за техническата реализация са се доверили на Българската национална телевизия. Представителите на президентската администрация са поискали от БНТ кадри или снимки от Пирин и Рила. "По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители поради недостатъчното им внимание в обръщението ми да се появи снимка, която не съответства на изискванията ни", се посочва в изявлението на президента.

Целият текст на обръщението на Росен Плевнелиев:

"Като президент сам пиша речите си и стоя зад всяка своя дума в тях. Благодаря на хилядите хора, които изпратиха съобщения, писма или се обадиха, за да изразят подкрепата и одобрението си за това, което чуха в Новогодишната нощ. Тези хора споделиха, че обръщението е приковало вниманието им, накарало ги е да се почувстват горди от постъпките на сънародниците ни, "доказали своя героизъм в наши дни" и "за които все забравяме да говорим". Светлана от Бургас дори ми написа в свое писмо: "Който има очи да вижда и който има уши - да слуша!" 

Гордея се с тази реч и ми се иска повече хора да чуят и да разберат посланията в нея. Обещавам да ги припомням често през тази година. Надявам се Новогодишното ми обръщение да е докоснало сърцата на българите, защото е искрено и отразява дълбоката ми вяра, че можем повече като народ.

Президентът не отговаря за техническата реализация и за визуализацията на обръщението. Затова считам, че тези, които тръбяха "гафът на Плевнелиев", се отнесоха с неуважение както към държавния глава, така и към президентската институция като цяло. Концепцията за Новогодишното обръщение е на моя екип, а за техническата реализация се доверихме на Българската национална телевизия. Представителите на президентската администрация са поискали от БНТ кадри или снимки от Пирин и Рила. По случая в президентството правим проверка и е възможно да има наказани служители поради недостатъчното им внимание в обръщението ми да се появи снимка, която не съответства на изискванията ни.

Сигурен съм, че както сега, така и занапред ще има по-съществени задачи, които ни предстои да решаваме заедно. Такъв беше и смисълът на моето обръщение. Вярвам, че в крайна сметка той е бил възприет и посланията ми ще бъдат чути."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай