Петък,

Плевнелиев с апел към Кирил Петков за еврото

От: Редакция -
2593
Плевнелиев с апел към Кирил Петков за еврото
A
A
A

Министър-председателят Кирил Петков трябва да възстанови силата, независимостта и водещата роля на правителството и фигурата на министър-председателя.

За това призова бившият президент Росен Плевнелиев, който заедно с предшественика си Георги Първанов участва в публична дискусия на тема "Ролята на политическото слово".

Дискусията се организира от Студентския клуб на политолога на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Сред официалните гости бяха ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. Анастас Герджиков, проф. Румяна Коларова, Даниел Смилов и др.

Плевнелиев каза, че очаква Кирил Петков да даде ясен срок кога България ще влезе в Еврозоната. Той изрази опасение, че ако младите хора на България не упражнят натиск върху следващата фаза за интеграция на България в ЕС, която по думите му днес е поставена под угроза, членството в Еврозоната няма да се случи.

Плевнелиев каза, че се намираме в президентска република днес. Днес сме в ситуация, в която Конституцията на Република България е обърната с главата надолу, коментира той. Последни по План за възстановяване и устойчивост, последни по ваксинация, последни - неразбрани, и по казуса с РСМ, последни по икономическо възстановяване, на никъде не сме с еврозоната, добави Плевнелиев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички