Плевнелиев имал дежа вю за подслушването

Агенти на Държавна сигурност ни казват какво ще стане на изборите, каза президентът /2012-2017/

Плевнелиев имал дежа вю за подслушването | StandartNews.com

През последните над 10 г. имаше скандали за подслушване. Винаги съм казвал: "Моля ви, извадете доказателства!". Това заяви президентът Росен Плевнелиев /2012-2017/ пред Нова тв. Той припомни, че ген. Атанас Атанасов и друг път е съобщавал за подслушване на политици, но доказателства не е имало.

Моята мечта е да влезем в еврозоната. Работих в последните 2 г. за единство, защото вярвах, че Демократичните сили, плюс ГЕРБ плюс Демократична България ще ни доведе към по-добро бъдеще. Сега обаче мостовете са изгорени. Цялата власт е на президента Радев, който е ляв, русофил. Ще имаме правителство, подкрепено от лявото, каза още Плевнелиев.

Службите бяха обезглавени за нула време от едно служебно правителство, което не трябва да прави това. Щом има обезглавяване на целия сектор "Сигурност", сигурно има нещо друго, подчерта Плевнелиев, като коментира дали разбиавнето на руска шпионска мрежа не е в основата на това действие. Според него действието на държавния глава, който "изнуди Държавен вестник да публикува по нощите набързо приетия Изборен кодекс", също е неприемливо.

Накъде сме тръгнали? Партиите не ги наричам протестни, а популиски, посочи Плевнелиев. За да вземат властта, всички партии по света правят едно и също, каза още Плевнелиев.

Той каза, че е обикновен гражданин и не получава специална информация. Но си задавал въпроси на база на това, което виждал и чувал. Как за броени дни бяха извършени три операции през лятото, които бяха срещу управлението?, пита Плевнелиев. Той попита още и защо видеото от спалнята на Бойко Борисов, което е заснето преди години, излезе точно в този момент.

"Уважаеми политици, стига с измислените скандали! Не може един президент да гооври така, той е президент на всички българи, дори и на тези от ГЕРБ", каза Плевнелиев. Според него се вкарва огромен реваншизъм, отново някой трябва да се изчегърта.

"Аз искрено се надявам да имаме легитимни избори", посочи още Плевнелиев.

"Агентите на Държавна сигурност изплуваха и те ни казват какво ще стане на изборите", каза той и посочи, че сред тях имало агент с прякор "Майстора".

"Президентска република е мечтата на Кремъл и на Държавна сигурност у нас. Всичко това се подготвя и това е моят голям страх. Ние трябва да имаме силни партии, а не силен лидер, който да коли и беси в държавата", каза още Плевнелиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай