Понеделник,

Пламен Димитров с прогноза каква есен ни чака

От: стандарт -
5033
Пламен Димитров с прогноза каква есен ни чака
A
A
A

Най-важното е дали ще има някаква формула за стабилизация на управлението и поне в следващите месеци да се получи един предвидим ход на всички мерки, които касаят и бизнеса, и домакинствата в навечерието на една зима, която няма да е никак лека, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в Беновска пита.

Очевидно отиваме на избори, но това трябва да даде ясен знак на тези, които все още са в парламента да вземат необходимите мерки, за да могат хората да посрещнат тази есен. Иначе с тези мерки, които има в актуализацията на бюджета за подкрепа за домакинствата за енергийните помощи, аз не мисля, че те ще могат да минат есента или зимата! Час по-скоро в бюджета трябва да се заложат средства за социално слабите и уязвими групи и за заплатите на тези, на които плаща правителството, призова синдикалистът.

По думите му Асен Василев и Кирил Петков още отначало са показали ярка самонадеяност.

Без да слушат каквито и да е експертни или други мнения, в много случаи не се съобразяваха с аргументи, които бяха много сериозни, направени и от нас, и от бизнеса, и от други организации, тоест от хората, които говорят от името на реалния живот, каза той.

И ако бяха чували, сигурно дори и с незнанието си, може би щяха да направят по-добри неща, отколкото направиха до момента. Аз мисля, че тази самонадеяност и в момента, и някакво чувство за уникалност, което в последните дни все повече изкристализира, не прави добра услуга нито на тяхната партия, нито на България

В момента трябва да се търсят коалиционни формули, очевидно е, че България ще се управлява коалиционно, дори и след нови парламентарни избори, каза Димитров.

 

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички