Писмо уволни шеф от НЕК

Управителят на „Трафоелектроинвест” поискал далекопровод за "Белене". Това е саботаж, отсече Добрев

Писмо уволни шеф от НЕК  | StandartNews.com

София. Енергиен шеф изгърмя заради скандално писмо, свързано със строежа на АЕЦ"Белене". Икономическият министър Делян Добрев уволни управителя на „Трафоелектроинвест” инж. Марин Ангелов, който е подписал въпросния документ. Дружеството е част от НЕК.

Съдържанието на писмото бе оповестено по-рано от синия депутат Мартин Димитров, който обяви, че "Белене" продължава да се строи, въпреки официалния отказ от проекта.

Писмото е адресирано до кмета на община Свищов Станислав Благов. С него шефът на „Трафоелектроинвест” иска да бъде осигурено трасе през общински имоти за изграждане на далекопровод от 400 киловолта до площадката на АЕЦ „Белене”.

Как е възможно да се иска съоръжение за спрян проект, попита риторично Мартин Димитров. Според него колегите му от БСП и ГЕРБ разиграват цирк с референдума, а всъщност тайно продължават да строят централата.

Това писмо е саботаж срещу българското правителство и срещу решението му да бъде спрян проектът АЕЦ „Белене”, обяви министър Делян Добрев. Според него в енергетиката явно има хора, които прокарват свои интереси. По случая е започнала проверка, която ще приключи в понеделник. Ще бъдат установени кои са останалите участници в тази инициатива и те ще бъдат безкомпромисно наказани, категоричен бе Добрев. Той посочи, че директорите на Националната електрическа компания и Българския енергиен холдинг (БЕХ) не са били запознати с въпросното писмо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай