Петков уволни спорен заместник-министър на земеделието

Официално причини за освобождаването на Атанас Добрев не се посочват

Петков уволни спорен заместник-министър на земеделието | StandartNews.com

По заповед на премиера Кирил Петков от днес от длъжността заместник-министър на земеделието е освободен Атанас Добрев. Това съобщиха от правителствената пресслужба. Причини за освобождаването на Добрев не се посочват.

От седмици Атанас Добрев е постоянно атакуван от депутата от "Продължаваме промяната" Александър Дунчев с обвинението, че от горските стопанства са махани професионалисти и са назначавани партийни кадри. Дунчев нападна лично Добрев заявявайки, че според него той е образът на задкулисието и човекът, който спуска списъците с хора, които трябва да се сменят. Тогава Дунчев коментира, че докато Добрев е в министерството, няма никаква надежда за българските гори.

Добрев работи Министерството на земеделието от 20 години. Той е заместник-министър от 2017 г. - от правителството на Бойко Борисов, а след това и при служебното правителство.

Махането му идва няколко дни след като президентът Румен Радев разкритикува кабинета, че уволнява кадри на служебното правителство, разкрило корупционни схеми на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай