Петков се срещна с Шолц и Макрон, за какво се разбраха

Египет може да ни доставя втечнен газ

Петков се срещна с Шолц и Макрон, за какво се разбраха | StandartNews.com

Министър-председателят Кирил Петков разговаря в Брюксел с федералния канцлер на Германия Олаф Шолц.

Въпроси от сферата на инфраструктурата бяха основен акцент в срещата им. Петков и Шолц обсъдиха възможността България да използва опита на Германия по отношение строителството на магистрали, съпбщиха от Министерски съвет.

Френската експертиза в железопълния транспорт от друга страна е сред темите, обсъждани от премиера Петков в Брюксел с президента на Франция Еманюел Макрон.

По-късно днес Кирил Петков заминава за Германия, където ще участва в Мюнхенската конференция по сигурността.

За 58-ми път конференцията ще събере повече от 30 държавни и правителствени лидери, над 100 министри и ръководителите на най-важните международни организации като ООН, НАТО и ЕС. Форумът ще бъде открит от генералния секретар на ООН Антонио Гутериш. Участниците във форума ще дискутират теми от областта на политиката, бизнеса, науката и ще направят преглед на настоящите и бъдещите предизвикателства пред сигурността.

Водещи теми на конференцията включват глобални предизвикателства като борбата с пандемията и климатичната криза, защитата на демокрацията, регулирането на технологиите, регионални предизвикателства и ситуациите в някои от най-конфликтни зони в света. В Мюнхен министър-председателят Кирил Петков ще проведе редица двустранни срещи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай