Вторник,

Петков с видео към депутатите. Търси мнозинство, ръси обвинения

От: СТАНДАРТ -
4227
Петков с видео към депутатите. Търси мнозинство, ръси обвинения
A
A
A

Премиерът Кирил Петков го удари на молба за мнозинство и власт, но в същото време продължи да чертае разделителни линии и да стоварва тежки обвинения към бившите си партньори от ИТН.

Ще разговарям всеки ден с български депутати, готови да служат на държавата, а не на партийния си лидер, заяви министър-председателя във ведеообръщение към народните представители.

Държавата не трябва да бъде тласкана към нестабилност, заради задкулисни договорки, нечестни схеми и политическо его, каза Петков.

„Вярвам, че има хора с висок морал в този парламент, които ще изберат България пред своя партиен лидер, особено ако партийният лидер е бивш певец, който най-безотговорно решава да хвърля риск върху това правителство само заради личното си его“, обяви още Петков.

Актуализирането на бюджета и подкрепа за правителство на малцинството са целта на срещите на министър-председателя Кирил Петков с народни представители от българския парламент, уточни правителствената информационна служба.

"Петков заяви открито намерението си и през следващите дни да продължи да води явно и почтено разговори с депутати, запознавайки ги в детайли с тежката ситуация в страната. Премиерът декларира още готовност за избори, ако такава е истинската воля на българския избирател. Не ни е страх от избори, категоричен е Петков. Министър-председателят Кирил Петков, обаче, се фокусира върху диалога в интерес на българските граждани.В своето обръщение премиерът дава изключително сериозни аргументи в подкрепа на актуализацията на бюджета, в който са заложени редица социални плащания, както и данъчни облекчени за семействата с деца. Министър-председателят изрази опасенията си, че ако не бъде извършена актуализацията, пенсионери ще останат под прага на бедността заради инфлацията, а за бизнеса няма да има помощи за ток.", пише още в съобщението.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Кирил Петков

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички