Петков разкри подслушвани ли са хора с "Пегас" у нас

Борисов да каже коя е Мата Хари, призова премиерът

Петков разкри подслушвани ли са хора с "Пегас" у нас | StandartNews.com

В ДАНС няма данни за използване на софтуера "Пегас" в която и да е българска институция.

Това заяви премиерът Кирил Петков в кулоарите на парламента.

Той допълни, че веднага след като разбрал за проверката на прокуратурата за подобни подслушвания, се е свързал с Държавна агенция за национална сигурност. "Леко изненадващо е, че аз този казус го чувах още през лятото. Интересно защо толкова месеци след това се сезира прокуратурата?", попита премиерът.

Той добави, че ако се установи нерегламентирано използване на израелската програма за подслушване у нас, ще подкрепи пълно разследване на случая.

"Аз не съм разследващ орган, аз насочвам къде има най-много публични данни", кометира той във връзка с представения от него на прокуратурата списък с 19 лица, които да бъдат разследвани.

Премиерът посочи още, че разследващите служби са свободни да разследват всеки един сигнал, без значение от политическата му принадлежност. Тойсе обърна и към предшественика си Бойко Борисов във връзка с изтеклите снимки от спалнята му.

„Бившият премиер ясно каза, че знае кой е направил снимките. Ако знае или предполага кой е Мата Хари, най-малкото трябва да даде цялата информация този човек да бъде препитан, защото за всички нас като българи е важно да знаем тези кюлчета или пачки там ли са си били, или не. И ако са били там, откъде са взети“, посочи Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай