Вторник,

Петков за НАТО-Русия: Позицията ни защитава българския интерес

От: Агенция Стандарт -
235
Петков за НАТО-Русия: Позицията ни защитава българския интерес
A
A
A

На закрито заседание правителството обсъжда доклада на министъра на отбраната Стефан Янев, който представя информация в детайли по повод ситуацията с напрежението между НАТО и Русия, както и решенията, взети на вчерашния съвет по национална сигурност, свързани с българската позиция по въпроса.

Изготвената позиция защитава максимално националния интерес, заяви премиерът Кирил Петков в началото на заседанието, предаде БНТ.

След като обсъдят доклада на министъра на отбраната, членовнете на кабинета ще преценят коя част от него е секретна и ще представят в Народното събрание само тази, която не е засекретена, уточни Кирил Петков.

Министър-председателят благодари на Стефан Янев, че в толкова кратък срок предлага доклад, който защитава българския интерес.

Благодари и на членовете на кабинета, които работят по диалога със Северна Македония и специално на министъра на външните работи за организацията на вчерашното съвместно правителствено заседание.

„Постигнатият прогрес е осезаем. По съвсем различен и конструктивен тон се проведе от това, което е било в предишни години”, заяви Петков. „Вярвам, че това ще е първа крачка от един сравнително дълъг път, но с обозрими резултати”, допълни премиерът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички