Петков потвърди - чакат БСП да реши

По думите му всичко се развива по план и в доста конкретика

Петков потвърди - чакат БСП да реши | StandartNews.com

Уточняваме последните детайли, надявам се днес да финализираме самия документ, заяви пред БНТ съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Утре БСП би трябвало да свикат свое вътрешно събрание и ако всичко мине по план, би трябвало в четвъртък да имаме финализиран документ с министерства, хора. И сме готови да вземем мандата, най-вероятно утре или вдругиден, каза кандидатът за премиер.

Нещата се движат, снощи до 1 ч. сме гледали отделните точки, но детайлите са много важни, уточни Кирил Петков.

По думите му всичко се развива по план и в доста конкретика.

Иван Иванов от БСП призна пред Нова телевизия, че е нормално решението да се отложи заседанието на Националния съвет на партията, тъй като няма окончателен документ. „Мога да кажа, че в тези преговори ние дадохме експертизата и приноса си за изготвянето на текстовете на коалиционното споразумение”, посочи социалистът.

„Четири политически сили, с различни виждания, с различна политическа ориентация трябва да намерят общия език, така че е нормално и разбираемо в следващите дни и часове да бъде изчистен този документ и да се вземе окончателното решение - оптимист съм в тази посока”, добави Иванов.

Председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров обясни, че коалиционното споразумение е готово и е изпратено към партньорите. „Сега изчакваме да минат техните вътрешни процеси на одобрение, за да бъдем готови да поискаме и да получим мандата от президента”, посочи той.

„Добрият диалог продължи последните няколко дни и всички недоразумения вече са изчистени. На ход са коалиционните партньори. Следващата седмица е реалистичният вариант за готов кабинет и да получим мандат още тази седмица”, допълни Гюров.

За разпределението на министерствата той каза: „10-4-4-3 е схемата, която е лансирана в медиите. Аз няма да я коментирам в момента от уважение към вътрешните процеси на одобрение на нашите партньори. Изчакваме да минат тези гласувания, за да коментираме и да представи официалния вариант”, уточни представителят на "Продължаваме промяната".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай