Петък,

Петков отива в Гърция, лично ще надзирава важен строеж

От: Рачо Рачев -
143
Петков отива в Гърция, лично ще надзирава важен строеж
A
A
A

Премиерът Кирил Петков, който в петък инспектира изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България в района на Стара Загора, ще направи оглед и на строежа на интерконектора в района на гр. Комотини, Гърция в понеделник, съобщават от пресслужбата на кабинета.

Газовата връзка ще свърже газопреносните мрежи на двете съседни държави, осигурявайки достъп до Южния газов коридор и до редица нови източници на природен газ. IGB e с обща дължина 182 км, повечето от които са на българска територия. Трасето на газопровода преминава през общините Стара Загора, Хасково, Димитровград и Кърджали, като осигурява възможност за газификация на всички населени места в района.

Интерконекторът е от голямо значение не само за развитието на регионите, но и за енергийната независимост и сигурност на България. Проектът е в отлична синергия с други големи международни проекти като Трансадриатическия и Трансанадолския газопровод (TAP и TANAP), като и с планирани и вече съществуващи терминали на втечнен природен газ.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички