Петков каза за какво са го разпитвали преди ареста

Доклад уличавал Владислав Горанов

Петков каза за какво са го разпитвали преди ареста | StandartNews.com

"Искам да поздравя МВР, че са свободни да действат в посока, в която законът им дава възможност", заяви премиерът Кирил Петков във връзка със снощния арест на Бойко Борисов.

"Това е единственият начин в България да има промяна, когато недосегаемите вече не са над закона. Това, което вчера се случи, е точно това", каза Петков по време на проверка на интерконекторнта връзка с Гърция.

Той разкри и за какво е бил разпитван преди ареста на Борисов:

"Разпитваха ме за моите разговори с г-жа Кьовеши и за доклада, който получих от Министерство на финансите във връзка с дейността на одитната агенция, която контролира еврофондовете", посочи Петков. По думите му, когато

 Владислва Горанов е бил финансов министър контролът там не е бил, какъвто трябва да бъде.

"Всички сигнали, доколкото ми беше докладвано, са свързвани. Корупцията не различава национални пари или европейски", посочи премиерът.

Тойу увери, че засега няма искане България да предоставя оръжие на Украйна. "Никой не отива на никаква война" изтъкна той. По  думите му ще осигурим хуманитарна помощ на Украйна. "Никой не е говорил от мен с американска страна да искат оръжия", изтъкна Петков. Това не може да бъде решение на министър-председател или на Министерски съвет, посочи той.

По думите му НАТО трябва да работи координирано по източния фланг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай