Петков каза кога е решил за партията

"С Асен решихме, че няма да се отказваме и че може да продължим промяната."

Петков каза кога е решил за партията | StandartNews.com

"Продължаваме промяната" не е само наш проект. Просто усещам обществената енергия, която казва: "Време е за промяна!". Ама този път е време някой да не извърши подмяна, а промяната наистина да се случи. И което най-много ме радва - от всякакви възрастови групи искат това да стане факт. Така че оптимист съм", коментира Кирил Петков пред "Марица". Ръководителят на формацията разкри кога му е хрумнала идеята за проекта.

"Първо искахме в служебното правителство да направим определени неща, които се случиха. Моето лично решение за наша партия дойде, след като седях 8 часа в парламента на "наказателната скамейка", където чаках да ми зададат въпроси. Гледах депутатите и си казах: "Хм, за да работи тук нашата държава и този орган, трябва да вкараме повече честни, почтени и читави хора, с които може да се работи". И гледайки, видях, че има такива хора от дясно и от ляво. С "Изправи се БГ! Ние идваме" добре си говорихме, с няколко човека от ИТН имахме добра комуникация. Всъщност се усетих, че не трябва да говорим само слогани ляво, център, дясно, не трябва да се говорят само маркетинговите имена на партии. Трябва да сме сигурни, че вкарваме повече свестни хора вътре. Накрая, на осмия час в парламента, отидох при Асен, който имаше подобен опит. И решихме, че няма да се отказваме и че може да продължим промяната", обясни Петков.

"Много е важно човек да е в отбор. Сам е за никъде. С Асен имаме много общи неща, но имаме и много различни неща, които ни допълват. И чисто сам не знам дали бих се наел да вляза в толкова сложна материя. Но и двамата имаме зад гърба си доста големи отбори. Аз и Асен в момента сме лицето за медиите, но зад нас има много хора", коментира още Петков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай