Петков каза дали Гешев е в списъка с 19 имена

Малко по-малко от два часа продължи разпитът на премиера

Петков каза дали Гешев е в списъка с 19 имена | StandartNews.com

Малко по-малко от два часа продължи разпитът на премиера Кирил Петков във Върховна касационна прокуратура.

Министър-председателят остави на разследващите папка с 19 имена на хора, които, по думите му, имат влияние както върху криминални, така и върху икономически престъпления.

Името на главния прокурор Иван Гешев не присъства в този списък, уточни премиерът на излизане от прокуратурата.

"Критиката ми към него е, че не сме доволни от извършената от него дейност като главен прокурор." - каза министър-председателят, цитиран от БНТ.

Пред журналисти Кирил Петков разказа, че по време на разпита е изразил усещането си, че нито българското общество, нито правителството е доволно от резултатите, които прокуратурата е постигнала до този момент. Затова се се надява, че данните, които е предоставил, ще фокусират прокуратурата да прави своите разследвания, за да сме сигурни, че няма човек над закона.

"Имената от списъка са същите, които споменах по време на разговорът с Иван Гешев. Надяваме се, че след като премиерът внесе данни, прокуратурата ще провери още по-внимателно дали има данни за извършени престъпления." - каза Петков.

Кирил Петков отказа да конкретизира какво точно има предвид под това прокуратурата да си свърши работата. Подчерта, че уважава разделението на властите, но просто фокусира очакването за справедливост от страна на обществото и за това прокуратурата да си върши работата.

"Всички имаме въпросителни дали това се е случвало и дали главният прокурор е направил всичко възможно да отговори на тези очаквания." - допълни премиерът.

Министър-председателят е бил разпитан от двама прокурори от ВКП, които, по думите му, са се държали изключително професионално.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай