Петков избухна заради разследването срещу Асен Василев

Това е пълно безобразие, коментира премиерът

Петков избухна заради разследването срещу Асен Василев | StandartNews.com

Министър-председателят Кирил Петков реагира остро на информацията, че срещу вицепремиера Асен Василев е започнало досъдебно производство за престъпление по служба.

То е заради съмнения за толериране на „Лукойл“ от страна на финансовия министър за сметка на малките играчи на горивния пазар като „Инса ойл“, които се оплакаха от него на прокуратурата.

Прокуратурата разследва Асен Василев

"Ако това е вярно, това е пълно безобразие", коментира Кирил Петков.

Две години те не успяха да направят досъдебно производство за другия казус. Сега за два часа направиха досъдебно производство за паниката по горивата. Надявам се, че новината не е вярна, но ако е вярна, просто е срам, заяви премиерът.

Ще купуваме ли газ с рубли

Междувременно енергийният министър Александър Николов увери, че не са застрашени доставките на руски газ към България след решението на Владимир Путин всички държави от списъка с „неприятелски страни“ (сред които е и България) да плащат за синьото гориво в рубли.

„Има финансов контрагент в България, който може да изпълни транзакцията и в рубли. Очакваме всякакви действия, граничещи със странното. Конкретният сценарий е разгледан на ниво БЕХ, не подлежат на риск плащанията по съществуващия договор“, подчерта енергийният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай