Петков и Василев обявиха война на Радев. Позицията му била позор

Нападнаха остро президента

Петков и Василев обявиха война на Радев. Позицията му била позор | StandartNews.com

Позицията на президента Румен Радев е позорна, защото в нея имплицитно стои разбирането, че Русия ще победи и че това е нормално, че това добре. Тежките думи изрече съпредседателят на Продължаваме промяната Асен Василев на първия партиен брифинг на ПП.

Така той отговори на острата критика на държавния глава към кабинета по-рано днес. Правителството дължи категоричен отговор на гражданите чии интереси обслужва – техните или нечии други и е крайно време да докаже, че отстоява българския суверенитет и работи в полза на него, заяви Радев преди да замине на официално посещение в Испания.

Според него спирането на руските газови доставки към България е знак, че икономическата война ескалира и рискът за страната се увеличава във всички измерения. Държавният глава посочи, че неслучайно отдавна призовава за внимателно и отговорно отношение на българските власти към войната в Украйна, която влияе пряко върху благосъстоянието и живота на българите.

Аз смятам, че Украйна ще победи и ние трябва да помогнем на Украйна да победи, отсече Асен Василев. И допълни: "Иначе алтернативата е първо Украйна, а след това и цяла Източна Европа да станат васални придатъци, на Русия, което това правителство и партия "Продължаваме промяната няма да допуснат".

Безпрецедентна икономическа агресия срещу България нарече Василев решението на Москва да спре доставките на газ за страната ни. Българи бе сложена в списъка на вражеските държави. Питам защо? Руската посланичка си позволи недопустими изказвания, продължи вицепремиерът и финансов министър.

Всички тези неща се случват, въпреки че България директно не е изпратила оръжие, каза Василев. И увери, че България ще вземе решението за военно-техническа помощ на Украйна и ще изпрати боеприпаси на Киев.

Депутатите на "Продължаваме промяната" ще гласуват за това в парламента, заяви и Кирил Петков. Двамата съпредседатели на ПП казаха, че решението на БСП, която е против това, било въпрос на избор. Всеки месец се предричало падане на коалицията, но тя още била на власт.

България не е и няма да бъде васален придатък на никого. Ако някой ни обяви война, трябва да е готов за нашия ответен удар, заяви с патос Василев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай