Петков даде газ на плащането. 600 милиона отиват в пътните фирми

Останалите 50%, заедно с МРРБ, ще минат през експертна комисия

Петков даде газ на плащането. 600 милиона отиват в пътните фирми | StandartNews.com

"В днешния ден се надяваме да мине през правна комисия предложението за моментално плащане на над 600 милиона към строителните фирми, което обаче е 50% от парите, които им се дължат". Това заяви премиерът Кирил Петков в началото на днешното заседание на Министерския съвет.

"Останалите 50%, заедно с Министерството на регионалното развитие, ще минат през експертна комисия, за да се оцени дали тези пари са похарчени правомерно и след тази оценка да има санкция на парламента за одобряването на тези средства", уточни той.

Кирил Петков изброи акцентите в днешното правителствено заседание, сред които осигуряване на подкрепа за въздушните превозвачи с до 60 млн. лв. безвъзмездно.

Правителството предстои да одобри проект за споразумение между България и Румъния за създаване на граничен контролно-пропускателен пункт Русе-Гюргево за фериботи, като целта е да се възобнови фериботната връзка между двата града, което значително ще облекчи трафика в региона.

32 милиона лева ще бъдат насочени към Държавен фонд "Земеделие" за подпомагане на земеделските стопани - животновъди и производители на плодове и зеленчуци, информира премиерът.

Петков каза, че правителството продължава да подкрепя всички тези браншове и изрази надежда хората, които очакват тези средства, да са доволни и да продължат с интензивната си работа в техните сфери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай