Петър Стоянов: Пазете президента и служебния премиер

Знам, че Росен Плевнелиев е самотен в определени моменти, заяви още президентът

Петър Стоянов: Пазете президента и служебния премиер | StandartNews.com

София. "Има нападки по отношение на държавния глава. Не искам да бъда съдия и да казвам дали те са прави или не, но мога да кажа следното: пазете президента и служебния премиер, защото от тях зависи стабилността на страната. Те олицетворяват бъдещето на България". Това заяви по бТВ Петър Стоянов, президент на Република България в периода 1997 година - 2002 година.

По думите му изпращането на Маргарет Тачър било абсолютно достойно.

"То отговаряше на политиката, която тя водеше", каза още Стоянов.

"Аз рядко съм виждал на една погребална церемония да присъстват толкова много важни личности", добави още той.

Стоянов заяви, че най - много се е впечатлил от гледката на кралицата, премиерът на Англия със съпругата си и други бивши премиери с жените си. "Това символизираше единството във Великобритания", добави още той.

Стоянов съобщи, че е бил поканен от британските консерватори на погребението. Той поясни, че има стара връзка с тях, още от 2007 година.

Петър Стоянов допълни още, че само той и президентът Росен Плевнелиев са били на погребението на Маргарет Тачър. Той заяви, че е останал впечатлен от поведението на Плевнелиев. Стоянов заяви, че по никакъв начин държавният ни глава не е демонстрирал някакво балканско поведение, а е действал така, както е типично за президент на една европейска държава.

Стоянов каза още, че никога по никакъв повод не се е обаждал на Росен Плевнелиев, но не скри, че той пък го е търсил няколко пъти. "Аз знам сега какво се случва в главата на Плевнелиев и знам как той е самотен в определени моменти", добави Петър Стоянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай