Вторник,

Пеканов се произнесе за борда. Важна новина

От: Иван Ангелов -
3218
Пеканов се произнесе за борда. Важна новина
A
A
A

Има ли опасност за валутния борд? Отговор на този въпрос даде вицепремиерът Атанас Пеканов в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS.

„Няма опасност от някакви катастрофални ситуации. Министерският съвет представи доклад за състоянието на публичните финанси. Това е ежегодна стандартна процедура, свързана с 3-годишната прогноза, която трябва да се направи. Опасностите в доклада са хипотетични, там са изброени всякакви сценарии, които биха могли да се случат. Ако се запазят политиките, които са заложени от м.г. и миналите парламенти, има риск дефицитът да е 7%, което е високо. Затова е този сигнал, че някои разходи трябва да се намалят”, коментира Пеканов. Повод бе страшния доклад на финансовото министерство, който прогнозира черен сценарий с промяна на кулса лев-евро.

„Няма опасност за валутния борд, хората трябва да са спокойни. Министерството на финансите е длъжно да говори за всякакви рискове, каквито има, но те не са реалистични. България има доста стабилни публични финанси”, успокои вицепремиерът.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията