Събота,

Пеканов каза с какво започва. Три спешни задачи

От: СТАНДАРТ -
13648
Пеканов каза с какво започва. Три спешни задачи
A
A
A

"Встъпвам с ясна представа за трудностите, пред които ще бъдем изправени. Ще работим усилено, с компетентност и грижа за хората, за да гарантираме, че България ще премине през поредните турбуленции". Това написа във Фейсбук новият стар служебен вицепремиер Атанас Пеканов.

"Усилията ми в идните месеци ще бъдат насочени към изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост, оперативните програми, както и европейските теми като цяло", добави той.

Пеканов благодари на държавния глава за доверието и изразява увереност, че с много труд и целенасочени действия може да се донесе успокоение в предизвикателните времена и да се помогне на институциите да работят в полза на обществото, така че то да бъде по-сплотено и успешно.

Атанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO) във Виена, Австрия, и лектор във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien). Преди това е работил в Европейската централна банка във Франкфурт, Германия. Завършил е бакалавърска степен по икономика във Виенския университет по Икономика и бизнес и магистратура по Икономическа политика в University College London.

Вицепремиер по управление на европейските средства от май до декември 2021 г. в двете служебни правителства, назначени от президента Румен Радев.

Докторант по икономика във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien) с фокус върху темите Парична и Фискална политика. Два пъти е избран за стипендиант на Българската народна банка (2015, 2019). През 2019г. печели стипендия „Фулбрай“ и посещава икономическия факултет на Harvard University, където работи върху дисертацията си в сферата на паричната политика.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com