Понеделник,

Пеканов каза кога се внася Плана за възстановяване

От: СТАНДАРТ -
247
Пеканов каза кога се внася Плана за възстановяване
A
A
A

"Парите по Плана за възстановяване не са застрашени, те ще отидат по проекти, които са в него", това каза в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS Атанас Пеканов, вицепремиер по управление на европейските средства.

"Продължаваме да работим с Комисията по въпросите на Плана и въпросите за енергетиката и съдебната система, ние трябва да предпазим хората, които работят в сферата на енергетиката при реформите, които са неизбежни. Може би те няма да се случат със скоростта, която се желае от Европа", заяви още вицепремиерът.

Той добави, че Европейската комисия няма да ни каже как да си реформираме съдебната система, а ние трябва сами да го направим, за да отговорим на  критиките.

Относно внасянето на Плана, Атанас Пеканов каза, че това ще бъде направено вероятно от следващ служебен кабинет, като такъв сигурно ще има.

За нивата на инфлация икономиста заяви, че в по-новите страни в ЕС те са малко по-високи, като тази година това е повече, заради възстановяването от кризата, както и цените на горивата, които се качват.

Според него това ще е временно. И има процеси в света, които натискат инфлацията надолу.

"Трябва да направим така, че хората с най-ниски доходи да не бъдат ударени в покупателната си способност", добави той.

"От дълги години трябваше да се повиши стандарта на българския пенсионер", убеден е Атанас Пеканов. Той вярва, че дълго са се задържали доходите и пенсиите в България.

За преброяването на населението Пеканов е категоричен, че то е много важно, защото ще даде пълна картина за това какво се случва в страната ни.

Източник: Нова тв


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com