Партията на Жан. Кой влиза в нея

Бивши министри и депутати се включват в нея

Партията на Жан. Кой влиза в нея | StandartNews.com

Новата партия, с която бившият премиер на БСП Жан Виденов се завръща в политиката - "Лява алтернатива", за първи път излезе с официално съобщение до медиите.

Формацията, която направи заявка да се яви на предсрочните избори на 11 юли, ще бъде структурирана след 11 юни, когато официално ще бъде избран и неин лидер.

"Перестройката" завършва с позор и всеобщо презрение пред очите ни, но надеждна, стабилна и общоприемлива алтернатива няма. Нещо повече - рисковете от предателство на националните интереси в периода на политическото безвремие нарастват. Международните тенденции в региона и в света са по-тревожни от всякога през последните три десетилетия.

Само Лявата Алтернатива може да устои на сриването на бездруго скромния стандарт на живот и на самата, постоянно рушаща се, нова българска средна класа. Макар и с леви убеждения, ние сме в съюз със здравите консервативни инстинкти, съхранили българщината през столетията. Нямаме (и никога не сме имали) колебания в борбата срещу безумните и антихуманни идеи за "пост човечество и индустрия".,се казва в изявлението.

В списъка с имената правят впечатление бившият министър на здравеопазването Мими Виткова, бившият министър на индустрията в правителството "Беров" Румен Биков, Дончо Конакчиев - бивш вицепремиер в правителството на Виденов, бившия депутат от "Атака" Станислав Станилов, както и Петя Паликрушева.

На първо място в списъка е Иван Атанасов от Асеновград, сочен за инициатор. Той е представен като последен ръководител на младежката организация на БКП, депутат от 1994 до 1998 г. В момента бил ръководител на фирми за луксозен международен туризъм и спорт.. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай