Сряда,

Партията на Жан. Кой влиза в нея

От: Редактор -
Партията на Жан. Кой влиза в нея
A
A
A

Новата партия, с която бившият премиер на БСП Жан Виденов се завръща в политиката - "Лява алтернатива", за първи път излезе с официално съобщение до медиите.

Формацията, която направи заявка да се яви на предсрочните избори на 11 юли, ще бъде структурирана след 11 юни, когато официално ще бъде избран и неин лидер.

"Перестройката" завършва с позор и всеобщо презрение пред очите ни, но надеждна, стабилна и общоприемлива алтернатива няма. Нещо повече - рисковете от предателство на националните интереси в периода на политическото безвремие нарастват. Международните тенденции в региона и в света са по-тревожни от всякога през последните три десетилетия.

Само Лявата Алтернатива може да устои на сриването на бездруго скромния стандарт на живот и на самата, постоянно рушаща се, нова българска средна класа. Макар и с леви убеждения, ние сме в съюз със здравите консервативни инстинкти, съхранили българщината през столетията. Нямаме (и никога не сме имали) колебания в борбата срещу безумните и антихуманни идеи за "пост човечество и индустрия".,се казва в изявлението.

В списъка с имената правят впечатление бившият министър на здравеопазването Мими Виткова, бившият министър на индустрията в правителството "Беров" Румен Биков, Дончо Конакчиев - бивш вицепремиер в правителството на Виденов, бившия депутат от "Атака" Станислав Станилов, както и Петя Паликрушева.

На първо място в списъка е Иван Атанасов от Асеновград, сочен за инициатор. Той е представен като последен ръководител на младежката организация на БКП, депутат от 1994 до 1998 г. В момента бил ръководител на фирми за луксозен международен туризъм и спорт.. 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички