Неделя,

Партия МИР: Общинските съветници в София нарушили законите незабавно да подадат оставка

От: Стандарт -
368
Партия МИР: Общинските съветници в София нарушили законите незабавно да подадат оставка
A
A
A

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) настоява общинските съветници в София Георги Георгиев, Николай Стойнев, Диян Стаматов, Грети Стефанова, Малина Едрева и Борислав Бориславов и Веселин Калановски, които внесоха докладите за издигане на знамето на Република Украйна на административната сграда на Столична община, както и за пропагандно наименуване на обекти в София незабавно да подадат оставка.

Това се казва в позиция на партия МИР във връзка с решението на областният управител на София Иван Кючуков да върне решенията на Столичния общински съвет за издигане на знамето на Република Украйна на административната сграда на Столична община на ул. „Московска" № 33 до прекратяване на войната, както и за наименуване озелененото пространство между бул. „Драган Цанков", ул. „Незабравка" и ул. "Никола Мирчев", район „Изгрев", с името алея „Героите на Украйна", както и наименуване на безименно озеленено пространство между бул. ''Драган Цанков", ул. „Латинка", ул. „Константин Щъркелов" и ул. „Фредерик Жолио Кюри" с името площад „Борис Немцов".

Мотивите на областната управа са, че след извършен преглед на законосъобразността е установено, че са допуснати съществени нарушения както на законите на Република България, така и на материално правните разпоредби, което води до цялостно опорочаване на въпросните актове на Столичния общински съвет.

Партия МИР се обяви срещу пропагандното преименуване на улици, площади, алеи и обекти в София, както и срещу издигането на чужди национални знамена на административната сграда на Столична община и дори организираха протест пред сградата на общината в деня на вземането на тези решения от Столичният общински съвет.

Заради нарушаване на законите, както и заради недопустимото използване на град София за пропагандни и чисто партийни нужди и цели от партия МИР настояват общинските съветници предложили, подписали и внесли в Столичният общински съвет двата доклада незабавно да се оттеглят.

Според партия МИР всеки общински съветник или представител на местната, законодателната или изпълнителната власт трябва да спазва законите и да дава личен прием за това. Законите на Република България важат и трябва да спазват от всички. Това се посочва още в позицията на партия МИР.

„Недопустимо е да се употребява един древен град като София за пропагандни и партийни нужди. Най-малкото – от себеуважение. На фасадата на Столичната община, както и на всяка друга официална сграда в България, не може се вее друго, освен българското национално знаме. Нашият трибагреник е един и той е в цветовете бяло, зелено и червено“, заявяват още от партия МИР и настояват всички общински съветници гласували за приемането на двете решения от Столичният общински съвет публично да се извинят на столичани.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички