Паметникът на съветската армия разбит заради Путин. Изповед!

Пенсионерът се върнал, за да бъде арестуван

Паметникът на съветската армия разбит заради Путин. Изповед! | StandartNews.com

61-годишният Светлозар Раянов, който счупи плочата на Паметника на съветската армия в София, проговори. Той обяви, че не се срамува и не съжалява за постъпката си. Но се страхува след стотиците коментари по повод случилото се. Раянов обвини за всичко Путин.

„Мотивира ме моята непримиримост към войната. Мотивира ме речна на Путин, който втвърди тона в тази война, както и действията на г-жа Митрофанова, която поднесе цветя на този паметник в навечерието на годишнината от войната. Спонтанно реших, че трябва да направя нещо, да изразя своите огорчение и възмущение”, заяви пред Нова Раянов. Той работи като преводач от немски език.

Решил го спонтанно предишната вечер. Казва обаче, че нарочно не отишъл през нощта, а на следващата сутрин около 9:30 часа. „Надписът на тази плоча е историческа лъжа”, категоричен е Раянов. Осъзнава, че това е вандализъм. „Съжалявам, че се стигна дотам да нямам друг морален избор, освен да го направя. Нямах друг избор. Направих го от морални съображения”, категоричен е той.

След като ударил с чук плочата се качил в колата си и потеглил към вкъщи. Разказва, че 10 минути по-късно получил обаждане от служител на МВР. Признал за стореното, защото бил заснет от камери. По молба на полицая Раянов се върнал при паметника, за да бъде арестуван.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай