Пада ДДС за хляба. Има ли съгласие за рязане на други данъци?

Обсъжда се и падане на ДДС върху родното производство плодове и зеленчуци

Пада ДДС за хляба. Има ли съгласие за рязане на други данъци? | StandartNews.com

"Продължаваме Промяната" е за падане на ДДС за хляба, съобщи пред Нова телевизия депутатът Настимир Ананиев. По думите му от партията ще отправят предложение към коалицията.

“Направили сме и запитване към Министерство на финансите, които ще направят изчисление и ще кажат възможно ли е това”, каза Ананиев.

Обсъжда се и падане на ДДС върху родното производство плодове и зеленчуци. “Това е с цел то да бъде по-конкурентно с това, което се вкарва от чужбина”, поясни Ананиев.

“Искаме и Министерството на финансите да изчисли по какъв начин и с колко да се намали ДДС за тока на всички потребители”, каза още той и допълни, че “за нас е важно всеки да почувства облекчение от този инфлационен натиск”.

По повод идеята на БСП за необлагаем доход Ананиев обясни, че всички мерки на коалиционните партньори ще бъдат обсъдени. Трябва да се види какви са възможностите от икономическа гледна точка.

Ние сме калкулирали някакви неща, но трябва да видим анализа на Министерството на финансите, допълни той.

Ананиев, който е председател и на комисията по регионални въпроси коментира и изплащането на парите за строителство и поддръжка на пътища, които фирмите очакват да получат.

“Имаме входирани две решения. Ще се обединим около една версия, която е симбиоза от двете:, каза Настимир Ананиев. Той поясни, че “ще бъдат изплатени 50%  на пътните строители и 100% за мантинелите , маркировката и знаците”.

Ще разгледаме дали всичко е направено законно и ще се вземе решение дали да се плати. В момента се обследват всички договори и цялата документация. И оттам се вижда, че има заобикаляне на закона - през т.нар. ремонти и поддръжки е правено основно строителство. За мен невинни няма - и от двете страни са знаели какво правят, коментира Ананиев.

Искаме да проверим какво е свършено. Може да се окаже, че има фирма, която нищо не е свършила. Затова обследваме какво точно се е случило.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай