Овчаров не знае дали кабинетът ще изкара мандата

Овчаров не знае дали кабинетът ще изкара мандата  | StandartNews.com

София. „Аз съм във втората половина на живота си и не съм от тези, които вярват в определени неща, без да имат сигурни доказателства. Нямам доказателства, че този кабинет ще изкара мандата си, но нямам и доказателства и за обратното". Това каза Румен Овчаров в ефира на БНР по повод въпрос вярва ли, че правителството ще изкара мандата си докрай.

„Този кабинет прави и двете - и се опитва да се държи над водата, и прави някакви неща. Ситуацията е изключително тежка за този кабинет, но тя е тежка и в обществото. И аз съм учуден защо никой не разсъждава по този въпрос. Страшното е, че ключовите институции - правителството, президента, са заподозряни, че са обвързани с определени икономически интереси", продължи коментара си той.

Бившият енергиен министър каза още, че скоро не се предвиждат промени в ръководството на БСП. „Когато партията влиза във властта на всички нива, няма как да се разклати лодката", категоричен бе той.

Румен Овчаров изтъкна, че има забавяне по проекта "Южен поток". Той коментира думите на бившия премиер Бойко Борисов за това, че "Южен поток" е пред провал, защото БСП и ДПС не са стигнали до споразумение. Нахално е Бойко Борисов да се изказва по този начин, след като за отминалите 4 години, през които беше премиер, направи всичко възможно да спре всички големи проекти, допълни той. „Единственото, което не успя да спре беше "Южен поток". И не го спря, не защото не му се искаше, а защото не му позволиха руснаците", изтъкна Овчаров. Причините, които са накарали Борисов да действа по този начин са, защото той не можа да намести собствените си фирми в проектите, геостратегически причини и вътрешни боричкания от трета страна, уточни червеният социалист.

„Когато тръгнеш да правиш обиски и да търсиш нещо в 17 офиса някои, от които сгради по-големи от тази на БНР, показна няколко неща. Първо, че или не знаеш какво търсиш, второ, че не знаеш къде да го търсиш и трето, че може би търсиш нещо друго, но не искаш да си кажеш. Има и четвърто - че не търсиш нищо, а провеждаш акция заради самата акция или заради разчистване на терена", каза Овчаров по повод акцията на ДАНС в офисите на фирми, свързани с енергетиката. И намекна, че за акцията имат интерес два кръга от хора. „Първият е, които не разбират какво се случва в енергетиката и там е достатъчно да седнеш на шефския стол и парите потичат. Ако някои си мисли, че като изгони Богомил Манчев, като провали арбитража в Париж, като фалира НЕК, изведнъж ще се появи спасител, който ще каже, че иска да купи този проект. Ако си представят така нещата, доста се заблуждават", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай