Оттеглят ли кандидатурите за БНБ? Решението

По думите на Михаил Камбарев от „Продължаваме промяната“, случилото се с Каримански е „недопустимо“

Оттеглят ли кандидатурите за БНБ? Решението | StandartNews.com

"Продължаваме промяната" твърдо стои зад Андрей Гюров като кандидат за БНБ.

От партията заявиха, че няма да оттеглят кандидатурата. Вярват, че напрежението около избора на управител на БНБ няма да се отрази на стабилността на коалицията.

"Има такъв народ" също няма да оттеглят Любомир Каримански, въпреки анонимните заплахи.

По думите на Михаил Камбарев от „Продължаваме промяната“, случилото се с Каримански е „недопустимо“, предава БГНЕС. „Очаквам службите да си свършат работата, тъй като ние всички се борим за това в крайна сметка. Недопустимо е - независимо дали е депутат или който и да е друг човек - да получава SMS-и, с които да го заплашват за нещо“, заяви още Камбарев.

Според депутата от ПП е абсурдно заплахата да идва от Андрей Гюров - кандидатът на партията за ръководния пост в БНБ. „Очаквам службите да си свършат работата, да проверят. Ние всички се интересуваме от истината в крайна сметка“, допълни Камбарев.

Той коментира също и призива на Христо Иванов за оттегляне на двамата кандидати. „ПП има кандидат и той се казва Андрей Гюров. Изключително достоен и качествен кандидат и няма да бъде оттеглян“, категоричен бе Камбарев. В отговор на въпрос дали това означава, че кандидатурата на Гюров няма да бъде оттеглена при никакви обстоятелства, Камбарев отговори, че това са силни думи. „За момента има кандидат и той е Андрей Гюров“, заключи народният представител.

Според него напрежението за избора на гуверньор на БНБ няма да разклати правителството. „Коалицията изглежда разклатена. Това са нормални процеси. Ние още в началото дойдохме с ясната заявка, че търсим най-големите експерти. Имаме двама кандидати, за които НС ще реши. Това не е разклащане. Това е избор между двама човека“, подчерта Камбарев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай