Изненада! Отлагат подписването на коалиционното споразумение

Спешна среща между лидерите на четирите формации ще спасява съюза

Изненада! Отлагат подписването на коалиционното споразумение | StandartNews.com

Коалиционното споразумение между „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“ е „на финалната права“, но няма да бъде подписано днес. Това съобщи пред бТВ съпредседателят на ПП Кирил Петков.

Той отиде на спешна координационна среща с останалите лидери, след като БСП поискаха промяна в текстовете на законодателната програма.

Кога документът ще бъде подписан? „Днес да го довършим – утре БСП да мине с техните съвети в одобрението на коалиционното споразумение. Нека днес да завършим разговорите – или в рамките на утрешния ден, или в събота и неделя, или до понеделник това да се направи“, отговори Кирил Петков.

Той допълни, че се надява в началото на следващата седмица „да имаме вече работещо правителство“, като не изключва още при получаването на мандата да е готов съставът на кабинета. Петков се въздържа от това да коментира имена на министри, но подчерта, че съставът на министерския съвет е „до голяма степен готов“.

„Искам да дам пълната свобода на всеки един от нашите партньори да определят отбора, който считат за най-добър за тези позиции“, каза лидерът на ПП в отговор на въпроса дали Корнелия Нинова ще е министър или вицепремиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай