Започна кибервойна срещу Борисов! Разкриха от кого е

ГЕРБ го съобщи официално пред медиите

Започна кибервойна срещу Борисов! Разкриха от кого е | StandartNews.com

Партията на бившия министър-председател Бойко Борисов ГЕРБ пропищя от хакери, атакували Фейсбука на партията, пише Флогнюз.

„Нашите комуникационни източници и канали в социалната мрежа Фейсбук бяха ударени от много тежка хакерска атака снощи“, съобщи на пресконференция Георг Георгиев от партията на Бойко Борисов. 

По думите му по конкретно това били три публикации, касаещи най-горещата за всички български граждани тема в сферата на енергетиката – вноса и износа на газ и петрол. 

Трите публикации на ГЕРБ били свързани с „Газпром“.

Третата статия е разпространена от журналисти фалшива новина, в която се твърдяло, че Бойко Борисов е казал, че през 2023 година „Газпром“ трябва да се върне в България, уточниха още от партията. 

Още от момента на пускане във Фейсбук са забелязани „масирани атаки“ с коментари под тези публикации – еднакви, с едни и същи правописни грешки от профили с една, две снимки и откровено неистински, коментира специалист по киберсигурнос към ГЕРБ: „Когато ги анализирахме, установихме, че почти всички са взети от руската социална мрежа В контакте и често имената, които се представят зад тези профили, са руски. Дори основното име да е българско, има начин да се разбере, че е регистрирано като руски гражданин преди това“. 

Според ГЕРБ политико-икономическата логика води откъде идва атаката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай